redoneye-balloon

Odillon Rendon, 1878. Fra MoMA

Velkommen på bloggen Piece of Mind.

Mine indlæg handler om ADHD hos veluddannede voksne og:  (tryk på den overskrift, der interesserer dig)

SygedagpengesystemetArbejdspladsen: rammer og kommunikationBarrierer på arbejdsmarkedetKreativitet hjernens opbygning.

Disse indlæg på bloggen giver et overblik over de barrierer, veluddannede personer med ADHD møder på arbejdsmarkedet. For en person med ADHD er der nemlig stor forskel på det, at arbejde og det, at uddanne sig.

Hvis du er kollega til en person, chef for en person, eller har en chef, der er diagnosticeret med ADHD, så er du måske interesseret i at vide, hvordan man gør kommunikationen mere overskuelig for personen. Heldigvis er god kommunikation med ADHDere ikke svært, når man kender de overordnede problemstillinger.

Jeg startede på bloggen, da jeg skulle finde en arbejdsplads, der ville tage mig i arbejdsprøvning.

De første 7 indlæg (og ‘about Piece of Mind’) er et forsøg på at forklare lidt om min lidelse og mit behov for arbejdsprøvning. Samtidig ønsker jeg at fortælle om, hvad jeg er god til og sende et signal om, at jeg er harmløs, ja, faktisk en ganske gemytlig original, når man ser bort fra nogle specifikke problemer.

For tiden føler de professionelle i sygedagpengesystemet sig pressede til at stille spørgsmålstegn ved de attester, erklæringer og journaludskrifter, de syge har med fra deres behandlere.

Alligevel kan man i en anden del af det sociale system, være berettiget til hjælp med din husholdning og din eventuelle familie. Se linket:  Støtte til merudgifter i bloggens højre side under ‘Juridisk rådgivning og råd i det sociale system.’

De øvrige links i højre side er værd at kigge på, for man begynder at læse mine (ret lange) indlæg om hvordan man færdes i sygedagpengesystemet.

Der ligger en del materiale om lidelsen ADHD på dansk, når der er tale om den del af ADHD-spektret, der handler om børn, hyperaktivitet, indlæringsvanskeligheder, misbrug og kriminalitet. Heldigvis.

Det er gået op for mig, at der ikke er meget stof at hente på nettet, om voksne, der ikke umiddelbart udgør en trussel for sig selv, for samfundet – eller for en undervisningssituation.

Derfor skal bloggen også gerne udvikle sig til en form for overblik over de problemer, voksne, generelt veltilpassede ADHDere kan have med arbejdsmarkedet, som det er indrettet i Danmark – De vurderinger, jeg kommer med, har jeg lavet på baggrund af de bøger, jeg har læst om ADHD generelt, og på baggrund af mine egne erfaringer med lidelsen. Min ADHD er ‘med fortrinsvis opmærksomhedsforstyrrelse – og lavt energiniveau’. (Energiniveauet vil ofte være lavt, hos personer, der ikke er præget af hyperaktivitet og impulsivitet.)

Jeg kan se på mine blog-stats, at jeg har en fast læserskare – HEJ! – derfor skriver jeg også længere indlæg, som mest er for andre voksne ADHDere, som er ved at lære deres diagnose at kende.

Når man læser min blog kunne man komme til at tro, at ADHD er en vigtig del af min identitet, fordi det er det, jeg blogger om. Og, ja, jeg elsker at skrive. Desuden er det vigtigt for mig at sende konstruktive oplysninger videre – at bidrage med det, jeg faktisk kan bidrage med. (Modsat af hvad det sociale system synes at mene.) Jeg ved en masse om min egen del af ADHD-spektret, og de problemstillinger, der knytter sig til lidelsen, og dem deler jeg gerne.

Bloggen skulle gerne afspejle mig, der skriver den. Jeg prøver at lægge lidt af mig selv i den. Men jeg er ikke pointen. (Ikke længere, i hvert fald – nu, jeg har fundet et sted, der vil arbejdsprøve mig.) Den skal ikke være en dagbog eller Min Personlige Historie. Helt ærligt, den ville ingen gide at læse! – Den er alt for almindelig.

Alle er selvfølgelig velkomne til at lægge en hilsen, en kommentar eller et relevant link.

Peace out,

Piece of Mind

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: